Hoppa till sidans innehåll

Banchefen informerar


2019-06-07

Vädret har varit lite för ogynnsamt under Maj månad då vi vill få fart på gräset. Men Den senaste veckan efter regn och värme så sätter växtligheten fart. Vi har återställt och sått dräneringsdikena på hål 8 och 9 och en del andra ställen.

Vi får många frågor om hål 3 och när det kommer att tas i spel. Prognosen är att det ska kunna öppnas till midsommar. Det kan bli senare då det behöver växa på sig runt omkring greenen. Greenytan i sig är okej men behöver dressas mera för att få upp jämnheten. Vi hoppas på gynnsamt väder framöver så det kan gå vägen.

Det finns även saker som vi skulle behöva ha hjälp med och det är att städa efter vinterns skogsavverkning, det finns några partier som det behöver plockas ihop ris på. Detta går att genomföra även på kvällstid. Hör av er till mig eller till kansliet så får vi samordna en eller flera tider som kan passa.

Banchef Mikael Ingeroth

 

 

2018-08-03

Nu har vi kommit fram till klubbens höjdpunkt på golfsäsongen vår golfvecka. Som det ser ut just nu så är i princip alla tävlingar fullbelagda vilket är väldigt roligt. För oss på banan så innebär denna vecka lite tidigare mornar än vanligt men det känns bara inspirerande att få presentera banan så bra vi kan.

Sommaren har varit minst sagt speciell med en inledning som började med snö långt in i april och som sedan svängde över till högsommarvärme utan nederbörd i maj. Juni var mer som vanligt men dock utan nederbörd. Juli har bjudit på riktigt sommarväder, perfekt för bad, men lite jobbigare för gräset. Vi har fått lägga väldigt mycket timmar på att hålla bevattningen i gång och även varit ute och handvattnat för att hålla torrfläckar borta.

På banan så har vi byggt färdigt ett nytt rött tee på hål 4. På hål 3 så är teena färdiga för att så på gräsfrö.

Det stora arbetet med att bygga om greenen på hål 3 kommer att inledas under vecka 33, då kommer greenen att torvas av för att sedan byggas om helt. Greenen kommer att flyttas närmare ån och få ett nytt utseende med många bra flaggplaceringsmöjligheter. Greenen kommer även att bli lite större än tidigare. Hela hålet kommer att få ett lyft och längden på hålet kommer att bli lite kortare än tidigare.

När greenen torvas av och på så tar vi gärna emot hjälp för att detta ska flyta på så bra som möjligt. Arbetet består i att hjälpa till att rulla ihop gräset och bära undan vid avtorvning, när vi sedan lägger tillbaka gräset på greenen så gäller det omvända. Är ni intresserad av detta så kontakta Hans Östergård som hjälper oss med att hålla koll på detta, ni når honom på 070-2339423.

Byggnationen av greenen och greenområdet kommer att pågå under ca 7-10 dagar men det kommer inte att spelas på hålet förrän det har etablerat sig och blivit bra. Vi hoppas att kunna öppna greenen för spel någon gång under försommaren 2019. Detta innebär att vi jobbar på en lösning för att kunna spela 18 hål under tiden, just nu ser det ut som att vi löser det med att göra iordning ett korthål på övningsfältet för att lösa detta.

Banchef Mikael Ingeroth

 

 

2017-04-23

Våren har bjudit på barmark under ett antal veckor men inte med några högre temperaturer. Detta gör att gräset inte kommer igång att växa, för detta krävs att man får upp dygnsmedeltemperaturen och att det inte är minusgrader på nätterna vilket har varit fallet under en lång period. Just nu ser det ut som att vi kommer att få nederbörd i början av veckan, troligen i form av snö vilket inte är så dumt då det fuktar igenom marken bra och nederbörd behövs då grundvattennivåerna är låga. Ute på banan så kommer vi under maj att fortsätta med de projekt som påbörjades under hösten. Det gäller främst att få utbyggnaden av rangen klar, sedan kommer vi succesivt att fortsätta med de områden på hål 4 och hål 7 som ska fixas till och sås med gräsfrö. Vi ska även färdigställa arbetet på parkeringen nere vid vägen. Ett till stort arbete är hål 9 där vi ska färdigställa breddningen av framkant på greenen och igenläggningen av bunkern. Detta arbete kommer att utföras när vi fått till greenen på gammeltvåan så vi kan torva det gräs vi behöver. Man får räkna med att det inte kommer att vara spel på ordinarie green på hål 9 före midsommar, detta för att få en gräsyta som tål belastningen av skötsel och spel. Vi kommer att jobba med den provisoriska greenen så att den ska funka bra under tiden.

 

Just nu ser det bra ut på greenerna under dukarna med några undantag där det kommer att krävas en del arbete med sådd och dylikt. Vi kommer så fort vädret tillåter att ta av dukar och börja klippa. Vi kommer även att göra i ordning provisoriska greener så vi kan öppna banan så fort som vädret tillåter. Förhoppningsvis så snart som möjligt.

 

Hoppas på en lång golf säsong med mycket spel och nöje. Vill även hoppas att det blir en god uppslutning på städdagen den 1:a maj.

 

Väl mött där ute.

Banchef Mikael Ingeroth 

 

 

Banchefen informerar. 2015-10-05

Nu är säsongen på vår bana på väg att ta slut. Vintern närmar sig och med detta så kommer det att vara frost på morgonen vissa dagar. Var vaksam på detta så att det inte trampas på frostiga greener. Det som händer på det kortklippta gräset på greenerna förklaras i följande filmklipp: https://www.youtube.com/watch?v=zkoWWrHzuAg

Vi kommer att klippa upp vintergreener som vi vill att alla använder när det är frost på ordinarie greener. Detta för att vara rädd om banan så att den får den omtanke den behöver inför vintern. Detta medför även att förutsättningarna är bättre inför nästa vår.

Det kommer inte hända så mycket på banan i höst annat än lite underhåll av diken och att vi kommer att bygga en ny gångväg runt skogen från greenen på hål 14 till tee på hål 15.

Banchef Mikael Ingeroth

 

 

 

Banchefen informerar 2015-05-08

Uppdatering kring banan.

Planen var att kunna öppna greenerna denna vecka men vädret har inte varit på vår sida med nederbörd nästan varje dag.Det behövs mer arbete för att få dom i speldugligt skick.

Det är vädret som styr vad vi kan göra och veckan som varit har det regnat, vilket är bra för banan i helhet men gör så att vi inte kan göra det vi behöver på greenerna. Förhoppningen är att kunna öppna greenerna till veckan. 

 

Vi jobbar dock vidare med andra saker på banan som t.ex fairway på 16 där vi kommit lite längre men mest framsteg görs i bunkern på hål 17 där vi har sprängt sten och jämnat till botten i bunkern. Vi har även påbörjat arbetet med att torva i gräs på kanten mot greenen. Banchefen informerar 2015-04-20

På onsdag kommer vi att öppna 6 hål (1-4 och 17,18) med provisoriska greener. 
Bollrännan kommer numer att vara inne i terminalen.

Vi håller även på att klippa greener då det växer till sig under dukarna. Det är inte tätt och fint än men det ser bra ut.

 

Banchefen informerar 2015-04-17

Vi kommer inte att öppna banan just nu, det behöver torka upp mer på vissa ställen. Därför avvaktar vi till veckan med nytt beslut. Fortsätt att ha koll på hemsidan för uppdateringar.Banchefen informerar 2015-04-14

Våren har kommit och golfsuget med. Banan är just nu stängd för spel, det är fortarande lite blött på vissa ställen. Troligtvis kommer det att öppnas 6 hål (1-4, 17,18) senare under veckan. Håll utkik på hemsidan för fortsatt information. Vi har även lagt ut täckdukar på alla greener
Banchefen informerar. 2014-04-20

I dag så har vi tagit av dukarna på greenerna för att under måndag och tisdag klippa och gödsla och vattna. På tisdag eftermiddag lägger vi tillbaka dukarna under några dagar igen för att skydda dem och för att höja temperaturen i dem. Det ser bra ut under dukarna då det är grönt och fint nästan överallt. Det har växt bra och det är lite längre än vad man vill ha men vi jobbar vidare med detta under kommande dagar. Som det ser ut så ska vi nog kunna öppna en del ordinarie greener i början av maj, men det är det är ändock vädret som måste vara med oss för att det skall funka.

Vi kommer fortsätta med frivillig gruppen, som hjälper till med bland annat med dukarna på greenerna och målning och lite annat. Är någon intresserad så hör av er till Ingvar Ingeroth på tel. 070-332 03 93 eller mail This is a mailto link, det finns uppgifter som många kan klara av oavsett hur mycket tid man kan ställa upp.

Mikael Ingeroth

Uppdaterad: 03 AUG 2018 11:04 Skribent: Bollnäs GK

Hitta hit

Hitta hit

Till Min Golf

Golfväder

Postadress:
Bollnäs GK - Golf
Norrfly 1634
82391 Kilafors

Kontakt:
Tel: 0278650540
E-post: This is a mailto link

Se all info