Hoppa till sidans innehåll

Hårga Open

06 SEP 2021 14:45
  • Skapad: 06 SEP 2021 14:45

Under helgen 4-5/9 har Hårga Open spelats på Bollnäs GK. En tävling över 36 hål fördelat över två dagar för herrar med hcp +8,0 - 8,4. Totalt var det 65st deltagare från hela Sverige och Norge, varav 14st representanter från hemmaklubben Bollnäs GK.

 

Under lördagen då första ronden spelades bjöds det på sol och blåst vilket i sin tur gav en del blandade resultat. Banan var i fint skick så trots att alla inte var supernöjda med sin egen prestation under dagen så var många glada och laddade snabbt om inför andra ronden som skulle spelas under söndagen. Inför söndagen och andra ronden som spelades med omvänd startordning så låg hemmaspelaren Tomas Zetterqvist i ledning på -3 följd av Fredrik Bertilsson, också hemmaspelare, på par och Erik Sundström, Sundsvalls GK, på +1.

 

Även under söndagen bjöds det på sol men något kallare temperaturer och mindre vind. Spelet fortsatte att vara varierat från deltagarna och i ledarbollen blev det en spännande avslutningsrond där mycket hände. Under båda dagrarna var det en del publik som tagit sig till klubben för att kolla på spelet men inför avslutningen så var det extra många som slöt upp och följde ledarbollen där spelet var jämt och spännande in i det sista. Efter att Tomas Zetterqvist gjort en trippelbogey på hål 10 så var ställningen nästan helt jämt inför avslutningen. Det var först på de sista hålen som det faktiskt avgjordes då Tomas Zetterqvist tappade ytterligare.

 

Vinnare av Hårga Open 2021 blev till slut Erik Sundström, Sundsvalls GK som slutade på totalt 144 slag. På andraplats kom hemmamedlemmen Tomas Zetterqvist på 147 slag.

På en delad tredjeplats kom Johan Kjellin, Örnsköldsviks GK. Joacim Åhlund, Gävle GK och Fredrik Bertilsson, Bollnäs GK alla på 149 slag.

 

Bästa Amatör blev Fredrik Norman, Söderhamns GK

 

Stort grattis till er och bra kämpat av samtliga deltagare

 

 

hela Hälsingland går det även att läsa en artikel från gårdagen och avslutningen på tävlingen.

På bilden från vänster:
Fredrik Norman, Fredrik Bertilsson, Erik Sundström, Tomas Zetterqvist, Johan Kjellin

Skribent: Natali Ingeroth
E-post: This is a mailto link

Hitta hit

Hitta hit

Till Min Golf

Golfväder

Postadress:
Bollnäs GK - Golf
Norrfly 1634
82391 Kilafors

Kontakt:
Tel: 0278650540
E-post: This is a mailto link

Se all info