Hoppa till sidans innehåll

Golfveckan 2020

11 AUG 2020 12:55
  • Skapad: 11 AUG 2020 12:55

Hårgaveckan 2020

Vi har nu genomfört och avslutat vår 50:e golfvecka här på Hårgabanan och här kommer en summering av den:

Årets golfvecka inleddes på fredag eftermiddag med 10 hålaren, en korthålstävling över de första 10 hålen där tee är flyttat och alla hål spelas som par 3. TriffiQ var sponsor för den och det delades ut fina priser. 110st deltagare avslutade med burgare vid kiosken.

Sedan drog det igång på riktigt på lördagen med en väldigt populär tävling, NH-Slaget 3 manna scramble med första start kl. 06.00 i morgon diset. Super fin morgon och bra väder under dagen till de 246 startande. Det blev fina resultat som fick ta del av Norrfly Herrgårds prisbord.

Söndagen bjöd på kval till veckans längsta tävling, Grillkol.se foursome cup. 113 par som tampades om de 32 platserna till första matchspelsomgången som kom att gå på måndag eftermiddag efter ordinarie tävling. Med bra och jämna resultat så var det endast handicap som blev skillnaden att gå vidare eller inte.

Måndagen bjöd på veckans första singeltävling och där stod Golfshopen som sponsor. De hade även bjudit hit Titleist och Footjoy som hade boll respektive sko demo under dagen. 199 deltagare med bra resultat, jämna resultat även här, sista 9 och handikapp blev avgörande faktorer för hela toppen. Ett fint prisbord visades i vår videosända prisutdelning som sköttes av Micke Sonefors. Micke körde på med videosända prisutdelningar under hela veckan för att visa upp prisborden. Det blev en mycket uppskattad grej och alla prisutdelningar finns att se på vår Facebook. Matchspelet började och efter att några matcher fått avgjort i särspel och det mörknat så var det endast 16 lag kvar till tisdagens matchspel.

Mitten på tävlingsveckan är nådd och då var det Golfresan on tour som stod som värd. De hade som vanligt en del extra tävlingar och fina resepriser. Det var 284 deltagare med blandade resultat och enda dagen med lite regn stänk. Match spelet gick vidare och några matcher avgjordes tidigt medan andra fick gå väldigt långt och endast 8 lag gick vidare till onsdagen för att spela kvartsfinaler. Det var bra med publik som följde matcherna.

På onsdagen var det dags för singeltävling igen och denna gång var det Pepés Mode som stod som sponsor, de erbjöd även alla deltagare 20% i butiken. 209 deltagare med blandade resultat och första året på länge det inte regnar under Pepés tävling. Matchspelet fortaste i vanlig ordning och det var även idag mycket publik ute och kikade. 4 lag vidare till semifinal efter bra matcher.

Torsdagen bjöd på en av de populäraste tävlingarna för veckan Stay4golf 6+6+6. En tävling där det spelas 3 olika spelformer under samma varv. 284 deltagare spelade i par, 6 hål bäst boll, 6 hål foursome och 6 hål greensome med fina resultat. Björn Gärdman, från Stay4golf hade med sig ett fint prisbord men presentkort på resor, resefodral och massa annat spännande. De var även extra tävlingar på alla korthål där ett var gynnande för klubbens juniorer. Ankorna man kunnat följa i sociala medier nådde nu start för ankracet som gick av stapeln under torsdagskvällen. 610 ankor släpptes ner i bäcken för att se vilken som var snabbast i mål och det blev anka nr.101 Lena Green. Hela ankracet live sändes på vår Facebook och finns att se i efter hand. Matchspelet fortsatte och från semin tog sig Woxberg/Zetterqvist och Berggren/Åkerblom vidare till finalen. Till matchen om 3:e platsen tog sig Olofson/ Palmé och Strid/Strid båda de matcherna spelades och avgjordes under fredagen.

Så var det dags för avslutning av denna vecka och då vad det dags för en till singeltävling, denna gång sponsrad av Ludvig & Co. 162 deltagare gjorde upp i den tävlingen, lite få kontra de andra tävlingarna men förståeligt efter en hel veckas spel. Vädret var på vår sida och gav oss strålande sol och höga temperaturer redan från morgonen. Resultaten var som vädret lysande, och de fick även ta del av ett fint prisbord. I slutet av dagen kom det även en HIO, den gjordes av Håkan Grunder på hål 17, extra grattis till dig! Finalen i grillkol.se foursome cup avgjordes och segrare blev Lars Åkerblom & Maria Berggren. Starkt kämpat under hela veckan. 2:a blev Åsa Woxberg & Veronica Zetterqvist, 3:a Victor Olovsson & Björn Palmé och på en stark 4:e plats kom Kristoffer & Jonathan Strid

Vi har under vår 50:e golfvecka haft 1886 tävlings starter och endast en kort stund med regn, annars fantastiskt golfväder! Och efter omständigheterna med COVID-19 så har vi genomfört en bra golfvecka. Vi tar igen de missade live prisutdelningarna och firandet av vår 50:e golfvecka nästa år!

Grattis säger vi till alla vinnare under denna vecka!

Och stort tack säger vi till alla som gjort denna vecka möjlig! Deltagare, sponsorer, tävlingsledning, starters, scoreinmatare och personalen på banan, shopen, kansliet, restaurangen och kiosken!

Hoppas vi ses igen nästa år!

Ha en fortsatt fin golfsäsong!

Skribent: Bollnäs GK
E-post: This is a mailto link

Hitta hit

Hitta hit

Till Min Golf

Golfväder

Postadress:
Bollnäs GK - Golf
Norrfly 1634
82391 Kilafors

Kontakt:
Tel: 0278650540
E-post: This is a mailto link

Se all info