Hoppa till sidans innehåll

Grönt Kort


För att få spela på en golfbana i Sverige krävs i de allra flesta fall att Du har Grönt kort, vilket innebär teoretiska och praktiska kunskaper om golf. 

Kurser för Grönt Kort anordnas varje år.

Vilket är första steget?
Du kontaktar en närliggande klubb och anmäler ditt intresse att börja spela golf. De föreslår en lämplig kurs/upplägg för dig på din väg mot Grönt Kort.

När får jag Grönt Kort?
Du får Grönt Kort och handicap 54 när du klarat 18 poäng från gul/svart pinne, 150 metersmarkeringen. Samtidigt får du ett eget Golf-ID (nybörjar-ID) som registreras i GIT, golfens IT-system. Med ditt Golf-ID kan du sedan själv sänka och höja ditt handicap när du är inloggad på dina sidor i Min Golf.

Vad gäller när du fått Grönt Kort?
Då börjar resan ner mot handicap 36. Du spelar med en vän/fadder som noterar din score och när den är bättre än 18 poäng (9 hål) eller 36 poäng (18 hål) sänks ditt handicap. Den du spelar med verifierar ditt resultat.

Medlem i en klubb?
En bra rekommendation är att ta kontakt med en klubb och även bli medlem. Det underlättar för dig i din fortsatta resa för att komma in i golfen, få en identitet och tillhörighet. De flesta klubbar har duktiga tränare som är ett stort stöd för din fortsatta utveckling.

För att få ytterligare kunskap och känsla för vad Grönt Kort är och vad utbildningen står för så läser du vidare på hänvisningarna som finns på denna sida, uppe till vänster, eller direkt via www.golf.se/grontkort

Välkommen in i Golfens värld!

Svenska Golfförbundet

Uppdaterad: 09 OKT 2017 11:29 Skribent: Svenska Golf Förbundet

Hitta hit

Hitta hit

Till Min Golf

Golfväder

Postadress:
Bollnäs GK - Golf
Norrfly 1634
82391 Kilafors

Kontakt:
Tel: 0278650540
E-post: This is a mailto link

Se all info